Tizenöt ok a szavazásra

Tizenöt ok a szavazásra
 • Azért menj el szavazni, mert különben a régiódnak nem lesz képviselete a parlamentben! Így a település, ahol élsz, komoly bevételektől eshet el, hiszen nem lesz, aki előhozza a helyi problémákat az összes lehetséges fórumon.
 • Azért menj el szavazni, mert a magyar közösség problémáit hitelesen csak magyar nemzetiségű képviselők tudják közvetíteni és megoldani! Aki nem belülről ismeri a magyarságot, a problémáinkkal sem lehet tisztában, és a megoldásukat sem garantálhatja. Ne bízzuk a sorsunkat másra!
 • Azért menj el szavazni, mert így működik a demokrácia! Az egyes embernek a szavazatukkal van beleszólása hosszabb távon a politikai döntésekbe. A rendszer figyelembe veszi a nép akaratát, a szavazatokkal határozza meg, ki ül a parlamentben és melyik pártot képviseli. Aki a távolmaradással tiltakozik,a rendszer működtetéséből is kimarad, saját maga meg lemarad a lehetőségről, hogy beleszóljon, ki irányítsa a dolgokat. És átadja a beleszólás jogát másnak!
 • Azért menj el szavazni, mert így nyilvánítod ki a véleményed a politikáról! Ha tetszik, akkor támogasd az eddig kormányzó pártokat, ha nem tetszik, akkor pedig add a szavazatod azoknak, akik le akarják cserélni őket!
 • Azért menj el szavazni, mert biztosan vannak a választásokon induló jelöltek között olyan konkrét személyek, akikben megbízol! Ők alkalmasabbak lehetnek a képviselői munkára, mint a számodra ismeretlen vagy elfogadhatatlan politikusok, miért ne adnál esélyt inkább nekik a szavazatoddal?
 • Azért menj el szavazni, mert ez az egyetlen, garantáltan megmutatkozó módja annak, hogy kifejezd az elégedetlenséged vagy éppen az elégedettséged! A facebookon való kommentelésnek nincsenek gyakorlati következményei, nem mész vele semmire (de ha gondolod, csináld azt is)!
 • Azért menj el szavazni, hogy javíts az ország állapotán, de javíts a magad helyzetén is! Úgy gondolod, hogy minden és mindenki ellened dolgozik? Többek között akkor válhat jobbá a helyzet saját magad, családtagjaid és hozzátartozóid számára, ha rátermett, általad választott emberek képviselik az érdekeidet!
 • Azért menj el szavazni, hogy jobb országot hagyj rá a gyermekeidre, unokáidra és szeretteidre! Van, aki fákat ültet az utókornak, van, aki a választásokon kívánja befolyásolni a jövőt: így szavazatával hosszú távon alakíthatja az állam és a közösségünk sorsát. Te is megteheted!
 • Azért menj el szavazni, hogy joggal kritizálhasd a politikát és a politikusokat! Szép dolog kívülről bekiabálni és mindenkit kiosztani, de ha nem mentél el szavazni, saját magad is felelős vagy az előállt helyzetért! Ezt nem foghatod másra!
 • Azért menj el szavazni, mert nagyon rossz vége is lehet a választásnak, ha szélsőségesek és nacionalisták kerülnek hatalomra! Számukra a szlovákiai magyar társadalom egy felszámolandó közösség. Ha nincs képviseletünk a parlamentben, sokkal könnyebb lesz a dolguk a céljaik megvalósításában!
 • Azért menj el szavazni, mert ezt elvileg csak négy évente egyszer teheted meg! Máskor nem szólhatsz bele abba, kik üljenek a parlamentben, még akkor sem, ha nagyon szeretnéd! Kimehetsz tiltakozni az utcára, de ehhez képest sokkal kevesebb energiába kerül elmenni a szavazóhelyiségig és bedobni az urnába a szavazólapodat.
 • Azért menj el szavazni, mert így támogathatod azt a hozzátartozódat, aki fontos számodra! Még ha te nem is tervezed, a szüleid, gyerekeid, rokonaid, barátaid valamelyike biztosan szavaz. Szívesen vennék, ha csatlakoznál hozzájuk. Jó érzéssel tölti el őket, ha egy szavazattal többet kapnak azok, akik tehetnek valamit a számukra fontos ügyekért!
 • Azért menj el szavazni, mert a helyi magyarság megmaradása is függ az eredményektől! A parlament hozza a törvényeket, a pozsonyi döntések kihatnak a régiókra, a régiók állapota megerősítheti, de akár még jobban szét is verheti a helyi közösségeket! Ezt úgy akadályozhatod meg, ha elmész szavazni. Te döntöd el, ki rúghat labdába a meccsen! (Legyen olyan, aki szerinted tud focizni.)
 • Azért menj el szavazni, mert így is támogatni tudsz egy vagy több elvet, amivel egyetértesz! Tetszik a magyar képviselet, az összetartás, a régiós érdekérvényesítés gondolata, vagy valamelyik szakmai célkitűzés? Egy szavazattal kiállhatsz mellette, magadért, az elveidért! Nincs a számodra semmi fontos? A szavazatoddal ugyanígy kiállhatsz valamilyen másik elv ellen is.
 • Azért menj el szavazni, mert ha te nem is, mások elmennek – és döntenek helyetted is. Olyanok, akik hajmeresztő nézeteket vallanak rólad és a számodra fontos dolgokról. Biztos lehetsz benne, hogy ártani fognak neked – nem várhatsz tőlük semmi jót. Ezt csak úgy tudod kivédeni, ha saját magad is szavazol!

valasztok.sk

Ethics Policy

Ethics Policy - Text